L’Entorn

Des de Cal Escori, podrem visitar llocs per a tots els gustos, en funció de les nostres preferències i de la nombrosa informació que rebreu durant la vostra estança a la casa.


El patrimoni cultural a visitar és important, tenint al monestir de Santes Creus i la monumental Tàrraco, com a elements d’obligada visita.
L’abadia de Santes Creus és a menys de 15 minuts de Masllorenç i descobrirem un dels elements més destacats de l’ordre del Císter a Catalunya. Enclavat a les vores del riu Gaià, és un lloc tranquil, on a banda del conjunt històric, també podrem gaudir d’una passejada per la magnífica albereda del riu.
Tarragona, declarada patrimoni mundial de la humanitat pels seus valors de l’època de l’imperi romà, ens ofereix un bon grapat d’elements a visitar. De la Tarraco imperial, podrem fer una ullada al circ, a les muralles i l’amfiteatre i deixar-nos transportar 2000 anys enrere.
Un altre grup d’interès, son les ermites romàniques de la serra de Montmell i de les serres que miren al riu Gaià i també dels castells de la marca hispànica. Aquí, ja hem d’estar disposats a fer alguna caminada, doncs alguns d’aquests castells i ermites, son en promontoris més abruptes.
L’ermita romànica de Sant Miquel al vessant est de la serra, és una petita joia datada ja a l’any 1200, des d’on gaudirem de magnífiques vistes.

A l’entorn del Montmell i el riu Gaià trobarem un important legat d’ermites, esglésies i castells que formaren part dels castellots de la Marca Hispànica, com a línia de defensa contra els musulmans.
A l’ apartat d’ambients naturals, podem acostar-nos sens dubte a la serra de Montmell i voltants, on podem passar pels pobles abandonats de Marmellar i Selma i visitar els llogarrets de Can Ferrer i Aiguaviva. La Vall de Sant Marc ens mostra un esplèndid paisatge, entre boscos de pi blanc i alzines tot passant per l’obaga de la serra. Aquí, amb l’ajuda d’algú que ens faci de guia, podem gaudir de la fauna mediterrània més feréstec i esquerpa, com son els cabirols, l’àliga daurada, l’àliga cuabarrada, la geneta i el falcó pelegrí. Més fàcilment podem veure porcs senglars, guilles, i els ocells de bosc més típics.
També és un passeig acostar-se a les valls del riu Gaià, que tot baixant de les terres altes, entre l’Anoia i la Segarra, es guia entre cingles i abruptes valls pel camp de Tarragona fins a desembocar a les platges d’Altafulla. A les obagues de les serres d’Ancosa i Montagut, trobarem magnífics alzinars i extenses pinedes de pinassa i pi roig. El riu Gaià amb la seva presència, diversifica l’ambient, tot creant un paisatge i un sistema natural de primer ordre.